Όλοι ζητούν από την ΕΚΤ να γίνει... Fed

Πηγή:www.capital.gr

Του Γιάννη Αγγέλη

Ιδιαίτερα κρίσιμη αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ καθώς όλα τα σημάδια δείχνουν οτι οι κεντρικοί τραπεζίτες της Ευρωζώνης δεν μπορούν πλέον να συνεχίζουν να αγνοούν την αποπληθωριστική τάση στην Ευρωζώνη. Αναλυτές που παρακολουθούν από πολύ κοντά τις ζυμώσεις σε εξέλιξη στην ΕΚΤ επιμένουν οτι δεν θα πρέπει να αποκλείεται ακόμα και η έκπληξη μιας απόφασης που θα επηρεάσει τα επιτόκια στη σημερινή συνάντηση.
Σε κάθε περίπτωση η συνεχής διολίσθηση του πληθωρισμού, ακόμα και του δομικού, δεν αφήνει περιθώρια στην EΚΤ να παραμείνει αδιάφορη.

Μέλη του Συμβουλίου της ΕΚΤ παρ΄ όλα αυτά και παρ΄ ότι αναγνωρίζουν το επικίνδυνο των αντιπληθωριστικών προσδοκιών που αυξάνονται, εν τούτοις επιμένουν οτι η παρέμβαση της ΕΚΤ πρέπει να περιμένει το τρίτο τρίμηνο του έτους για να βεβαιωθεί για την σταθερότητα των τάσεων που διαμορφώνονται.

Ήδη πάντως το ΔΝΤ και η Lagarde δημοσίως καλούν την ΕΚΤ να προχωρήσει σε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής υπό την απειλή του αποπληθωρισμού, ενώ κάποια μέλη του ΔΣ της ΕΚΤ έχουν αναφερθεί σε διαφορά εργαλεία τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν με στόχο την έμμεση χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Ανάμεσα τους και ο κ. Wedmann της Bundesbank για πρώτη φορά άρχισε να αναφέρεται σε πολιτικές “ποσοτικής χαλάρωσης” παίρνοντας όμως αποστάσεις από την πολιτική που έχει ακολουθήσει η Fed.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι στην διάρκεια των συζητήσεων που έγιναν στην Αθήνα με την ευκαιρία του Eurogroup ο κ. Προβόπουλος αναφέρθηκε επίσης σε ένα από αυτά τα εργαλεία, στην τιτλοποίηση δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.


 
Γράφημα Γ.Δ.

Latest Message: 7 years, 6 months ago
  • Δημήτρ : Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω το λογαριασμό μου;
  • c-service : Αναβλήθηκε για τις 10 Νοεμβρίου η ΓΣ της Attica Bank – Θα παραταθεί έως και 6 μήνες η ΑΜΚ των 434 εκατ. – Δεν βρέθηκε στρατηγικός επενδυτής bankingnews.gr
  • c-service : Μαΐλλης: Με 95,41% η HIG Luxembourg μετά τη Δ.Π. Πηγή:www.capital.gr
  • c-service : Σε αναδυόμενη αγορά υποβαθμίζει την Ελλάδα η S&P Dow Jones Indices CAPITAL
  • c-service : Eurobank: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση ΤΤ και Proton
  • c-service : Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξη τύπου στις 15:30 ώρα Ελλάδος, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου για τη νομισματική πολιτική.
  • c-service : 15/7/2013 5:18:36 μμ ΧΑ - ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Σας ενημερώνουμε ότι παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα διαπραγμάτευσης της Αγοράς Αξιών που έχει επηρεάσει το σύνολο των συμμετεχόντων. Θα ενημερωθεί
  • c-service : Draghi (EKT): Οι κυβερνήσεις πρέπει να εντείνουν τις προσπαθειες για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας
  • c-service : 4/7/2013 3:39:58 μμ Draghi: Αναμένεται σταθεροποίηση και ανάκαμψη της οικονομίας το 2013 Draghi: Αναμένεται σταθεροποίηση και ανάκαμψη της οικονομίας το 2013 CAPITAL
  • c-service : Θα καθυστερήσει η έναρξη της συνεδρίασης στην κυπριακή βουλή

Only registered users are allowed to post

Έχουμε 103 επισκέπτες συνδεδεμένους
Μέλη : 2700
Περιεχόμενο : 2748
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 6301089
Γρήγορη Αναζήτηση